fredag 4 augusti 2017

Tillverka en mobilapp!

Att tillverka en mobilapp kan vara en mycket lönsam affär. Vem som helst kan i och för sig göra en mobilapp, eftersom det i dag finns mycket användarvänliga verktyg för apptillverkning. För att göra en originell app som får många nedladdningar krävs det dock åtminstone en del kunskap i programmering. Har man en bra idé och är villig att lägga ner lite tid kan dock vem som helst lära sig de kunskaper som krävs!

Börja med din idé - det kan vara ett spel, en applikation som underlättar livet på något sätt, en receptapp, en lokal guidebok till din stad - ja, vem som helst. När du har din idé är det dags att klura ut hur du ska bygga appen så att idén kan bli verklighet. Först och främst, ska du bygga appen till Android eller iOS? På denna sidan kan du få mycket bra tips för det valet.

Beroende på vad din idé går ut på måste du anpassa verktygen för att bygga appen. Är det en enklare app, exempelvis en receptsamling, kan du använda någon av de gratisverktyg som gör att man lätt kan bygga en app. Rör det sig om en mer komplicerad idé krävs att du sätter dig in i vilket programmeringsspråk som passar bäst och lär dig grunderna till detta.

Lyckas man göra en app som når åtminstone viss framgång kan man få en mycket bra inkomst, som inte kräver så mycket arbete med appen väl är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar